В Apple пообіцяли знизити ціни на iPhone

Понеділок, 23 травня 2016, 18:13

Корпорація Apple думає над способами зниження вартості смартфонів в умовах падіння продажів.

Про це в інтерв'ю індійському телеканалу NDTV повідомив гендиректор американської компанії Тім Кук, передає РБК.

У відповідь на репліку ведучого про те, що навіть старі смартфони від Apple можуть коштувати в Індії дорожче, ніж в США, Кук сказав, що "дуже високою" ціна на iPhone стає через мито і податки.

"Ми хочемо зробити щось, щоб знизити її [ціну] з часом настільки, наскільки зможемо", - додав Кук.

Реклама:

За його словами, компанія розглядає кілька шляхів виконання цього завдання.

Кук назвав своєю метою наблизити ціни на iPhone в Індії до їхньої вартості в США. При цьому Apple не хоче знижувати якість своїх пристроїв, тому конкурувати з іншими виробниками в інших цінових діапазонах компанія не збирається, сказав Кук.

Ціни на iPhone в багатьох країнах виявляються вищими, ніж в США, через волатильність курсів валют і місцевих податків, пише Business Insider.

За розрахунками Deutsche Bank, на які посилається видання, найдорожчі iPhone в доларовому вираженні - в Бразилії, там вони коштують 931 доларів (в порівнянні з 600 доларів в США).

У лютому аналітики Gartner також вперше зафіксували спад продажів iPhone на світовому ринку: за четвертий квартал 2015 року вони знизилися на 4,4%. На думку директора з досліджень Gartner Аншула Гупта, курсові коливання валют - головний фактор, який негативно позначився на продажах виробників смартфонів, включаючи Apple.

У квітні 2016 року Apple вперше з 2003 року відзвітувала про квартальне падіння продажів своїх пристроїв. Зокрема, продажи iPhone знизилися на 16%, до 51,19 млн смартфонів. Виручка компанії також скоротилася вперше за 13 років - з 58 млрд до 50,6 млрд доларів.

Цей показник виявився нижчим за очікування аналітиків, які прогнозували доходи на рівні 52 млрд доларів.

Як писав Bloomberg, за кілька місяців до публікації звітності Apple представила нові моделі iPhone, і інвестори намагаються зрозуміти, чи є зниження продажів наслідком загального спаду на ринку високопродуктивних смартфонів або це тимчасове явище до виходу наступної моделі пристрою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: