Ціни на нафту падають через відмову Ірану заморожувати видобуток

Понеділок, 23 травня 2016, 15:08

Ціни на нафту марки Brent падають на торгах понеділка четверту сесію поспіль після заяви Ірану про те, що країна не має наміру заморожувати видобуток "чорного золота", яка повернула увагу інвесторів до проблеми надлишкової пропозиції.

Про це свідчать дані торгів, передає Рейтер.

Ще однією ознакою того, що на світовому ринку нафти як і раніше зберігається надлишок пропозиції, стали дані, які показали, що загальна кількість діючих нафтових бурових установок в США за минулий тиждень не змінилась вперше в цьому році після скорочення протягом приблизно двох років.

До 13:35 ф'ючерси на нафту Brent подешевшали на 0,55% до 48,17 долара, приготувавшись завершити в мінусі четверту сесію поспіль вперше за місяць.

Реклама:

Ф'ючерси на американську нафту WTI до цього часу торгуються поблизу 47,82 долара за барель, на 0,59% нижче за рівень закриття.

"Стагнація кількості бурових установок і коментарі іранських чиновників свідчать про те, що підйом нафтових цін, ймовірно, підійшов до кінця", - сказав нафтовий аналітик Landesbank Baden-Wuerttemberg Франк Клумпп.

Заступник міністра нафти Ірану Рокнеддін Джаваді заявив у неділю інформаційному агентству Mehr, що його країна не збирається зупиняти зростання нафтовидобутку і експортних поставок.

За його словами, експорт іранської нафти, за винятком газових конденсатів, в даний час станоивть 2 млн барелів на добу і досягне 2,2 млн барелів на добу до середини літа.

Коментарі заступник міністра ще більше затьмарили надії ринку на досягнення скоординованого рішення про замороження нафтовидобутку країнами ОПЕК в ході зустрічі експортерів у Відні 2 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!