"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилюк заявляє про наявність системних проблем у "Приватбанку"

Понеділок, 23 травня 2016, 14:40

У "Приватбанку" існують системні проблеми.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі телеканалу "112 Україна", передають "Українські новини".

"Приватбанк" дуже креативний банк. Вони використовують всі можливі способи, для того щоб обійти регулювання. А як ви знаєте, Національний банк ставить їх в дуже жорсткі рамки, для того щоб вони вирішили ті системні проблеми, які знаходяться в банку. Я не хочу їх називати, їх досить багато", - сказав міністр.

Він зазначив, що "Приватбанк" не завжди хоче жити в тих рамках, які ставить НБУ, однак іншого виходу у цієї фінустанови немає.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет оштрафував "Приватбанк" на 247,8 тис. гривень за два порушення конкурентного законодавства.

Як відомо, прибуток "ПриватБанку" в січні-березні 2016 року становив 211 млн грн, тоді як за відповідний період 2015 року його прибуток становив 6 млн грн.

Станом на 1 січня 2016 року його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов (пряма участь- 33,2525%, опосередкована - 8,3346%) і Ігор Коломойський (пряма участь -41,6572%, опосередкована - 8,3346%).

Як повідомлялося раніше, Національний банк України відмовився повідомити умови недавньої реструктуризації боргів "Приватбанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: