Україна і США підписали договір про митну співпрацю

Понеділок, 23 травня 2016, 13:07

23 травня у Києві було підписано міжурядову угоду про взаємну допомогу між митними адміністраціями України та США.

Угоду підписали голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров і спеціальний уповноважений з питань захисту митниці та кордонів США Роберт Джил Керліковске, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Документ був підписаний у присутності прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який після підписання угоди заявив, що "митна система України вимагає структурних змін".

"Ми дуже розраховуємо на вашу підтримку і допомогу. Я дуже переконаний в тому, що наступним нашим успіхом, після реформування національної поліції буде реформа митниці", – сказав він, звертаючись до Керліковске.

Реклама:

У свою чергу американський чиновник зазначив, що підписання угоди дозволить нам і далі будувати нашу співпрацю в цій галузі".

"Ця угода створює необхідну правову базу для обміну інформації, допомоги нашим країнам виконувати закони, що стосуються митних прав. Ця угода дає нам можливість обмінюватися досвідом і далі вдосконалити наші відносини", – сказав Керліковске.

Раніше в понеділок у своєму відеозверненні у Facebook Гройсман зазначив, що у зв'язку з підписанням цієї угоди розраховує на можливість спільного проведення технічної модернізації на українській митниці.

"Нам (Україні - ред.) потрібно багато нового обладнання, що дозволить запобігти контрабанді та порушенням, оновити програмне забезпечення, нарешті, оновити кадровий потенціал", - заявляв він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!