Білоус розповів про охочих купити ОПЗ та умови продажу

Субота, 21 травня 2016, 15:29

На сьогоднішній день є п'ять потенційних покупців Одеського припортового заводу, і ще стільки ж інвесторів поки вирішують, чи вступати їм у ці торги чи ні.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив глава Фонду держмайна Ігор Білоус.

"Якщо аукціон відбудеться, через сім днів переможець підписує договір купівлі-продажу і протягом місяця розраховується", - сказав він.

"За п'ять днів до аукціону треба внести 5% від покупної ціни на рахунок Нацбанку. У нас є спеціальна кімната даних для покупців, там є проект, уся необхідна інформація, інструкції", - розповів Білоус.

Реклама:

За його словами, деякі потенційні учасники вже надіслали листи, що братимуть участь у торгах і підписали договір про конфіденційність.

Також він повідомив, що паралельно створену кваліфікаційну комісію, яка буде збирати документацію про потенційних покупців і вирішувати, допускати їх до торгів чи ні.

"До кваліфікаційної комісії входять представники Фонду держмайна. Також будемо залучати СБУ, Держфінмоніторинг, АМКУ. Будуть і спостерігачі від міжнародних організацій. Ми вже розмовляли з ЄБРР, МВФ і Світовим банком - вони, швидше за все, делегують представництво якійсь з міжнародних компаній", - розповів голова Фонду держмайна.

"На цей час усі зацікавлені особи знають цей завод дуже добре. Вони або торгували з ним, або обслуговували його. У будь-якому разі для них це знайомий об'єкт. Але я упевнений, що будуть і нові учасники. Наприклад, є арабська компанія, яка має свій газ, свої заводи і мільярди для інвестицій. Вони цікавляться ОПЗ", - повідомив Білоус.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив умови конкурсу з продажу ПАТ "Одеський припортовий завод" зі стартовою ціною на рівні 13 млрд 175 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!