Гендиректор UniCredit може піти у відставку наступного тижня

Субота, 21 травня 2016, 13:37

Генеральний директор італійської банківської групи UniCredit Федеріко Гіццоні наступного тижня, ймовірно, покине займану ним посаду.

Про це пише "Прайм" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Члени ради директорів UniCredit вже знаходяться в пошуках нового претендента на місце Гіццоні, який очолює групу з 2010 року, повідомили джерела виданню.

Однак рада поки не може прийти до спільної думки щодо необхідних кваліфікаційних вимог, якими повинні володіти кандидати на цю посаду.

Реклама:

У той же час рада директорів єдина в своїй думці про те, що новий гендиректор UniCredit повинен бути обраний не з числа внутрішніх кандидатів.

За словами джерел, члени ради сподіваються, що новий гендиректор буде мати достатній досвід і компетенцією, щоб залучити мільярди євро додаткового капіталу для групи. Одне з джерел стверджує, що банку необхідно до 9 млрд євро додаткового капіталу.

Чистий прибуток UniCredit за підсумками 2015 року скоротився в річному вираженні на 15,6%, склавши 1,694 мільярда євро. Чистий прибуток за підсумками першого кварталу 2016 року становив 490 мільйонів євро, що на 33,6% нижче за аналогічний показник 2015 року.

За інформацією джерел, UniCredit може зібрати раду директорів 24 травня, щоб ратифікувати відставку Гіццоні і обговорити подальші кроки з даного питання.

UniCredit - одна з найбільших фінансових організацій, географія якої охоплює 22 країни Європи і ще 27 країн. Мережа групи складається приблизно з 9,8 тисячі відділень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: