Yahoo! готові купити за 2-3 мільярди доларів

П'ятниця, 20 травня 2016, 20:51

Verizon Communications Inc. та інші претенденти на покупку активів інтернет-компанії Yahoo! готові заплатити за них від 2 до 3 млрд доларів замість очікуваних 4-8 млрд доларів.

Про це пише "Прайм" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Оператор зв'язку Verizon став одним з головних претендентів на покупку активів Yahoo! після того, як кілька великих потенційних покупців відмовилися брати участь в аукціоні.

У квітні газета писала з посиланням на джерела, знайомі з угодою, що претенденти на покупку пропонували від 4 до 8 мільярдів доларів за активи інтернет-компанії.

Реклама:

Раніше Yahoo! в зв'язку з падінням прибутку оголосила про плани щодо скорочення штату співробітників на 15% і про закриття своїх підрозділів в шести містах. Компанія оцінює витрати на реструктуризацію в 64-78 млн доларів.

У березні цього року Yahoo! виставила на продаж свій веб-бізнес і азіатські активи. Консультанти Yahoo! попросили покупців вказати, які активи вони сподіваються придбати і за яку ціну.

Американська компанія Yahoo! була заснована в 1994 році. Пошукова система компанії була однією з найпопулярніших в світі.

Чистий збиток Yahoo! за перший квартал 2016 року становив 99,2 млн доларів проти прибутку в 21,1 млн доларів в аналогічному періоді роком раніше. Виручка компанії в річному вираженні скоротилася на 11%, до 1,09 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: