"Нафтогаз" погасив кредит ЄБРР на 300 мільйонів доларів

П'ятниця, 20 травня 2016, 18:33

16 травня НАК "Нафтогаз України" виплатила останній транш позики за поновлювальною кредитною лінією, узгодженою з ЄБРР минулого року.

Про це йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз України".

"Протягом грудня 2015 року та січня 2016 року "Нафтогаз" повністю використав доступні кошти за кредитом у розмірі 300 млн доларів. Виплати процентів та повернення кредиту відбулися вчасно", - повідомляє прес-служба.

У компанії повідомили, що кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року, і "Нафтогаз" зможе скористатися її коштами протягом наступних двох опалювальних сезонів.

Реклама:

"Всього за минулий опалювальний сезон за кошти кредиту ЄБРР в Україну надійшло 1,7 млрд кубометрів газу. При цьому "Нафтогаз" частково фінансував договори, укладені за результатами процедур закупівлі за кредитні кошти ЄБРР, за власний рахунок", - йдеться у повідомленні.

Постачальниками "Нафтогазу" за кошти кредиту ЄБРР були компанії Noble Clean Fuels Limited, Engie SA, Axpo Trading AG, E.ON Global Commodities SE та Eni trading&shipping S.p.A., визначені за результатами конкурсної процедури закупівель.

Як повідомлялося, кредитна лінія ЄБРР у розмірі 300 млн доларів була відкрита у жовтні 2015 року та призначена для закупівлі газу на західному кордоні України.

Позика ЄБРР є поновлювальним кредитом на 3 роки. Протягом цього строку "Нафтогаз" може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми, щоб профінансувати авансові закупівлі газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!