"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чиновник, якого відсторонив Кутовий, допомагав НАБУ

П'ятниця, 20 травня 2016, 17:26

Один з керівників у міністерстві аграрної політики Олег Липовий, якого відсторонили від роботи, допомагав НАБУ у розкритті злочинної схеми.

Про це йдеться у заяві НАБУ у п'ятницю.     

"Як стало відомо зі ЗМІ, сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий повідомив про відсторонення в.о. керівника державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" Олега Липового", - сказано у повідомленні. 

Як заявив Кутовий, причиною відсторонення, стали факти крадіжки цукру зі складів установи у великих обсягах, про які стало відомо цього тижня у зв’язку із затриманням заступника прокурора Київської області.

Реклама:

В заяві НАБУ сказано, що саме заява Липового до Національного антикорупційного бюро "стала однією з підстав відкриття кримінального провадження за фактом розкрадання цукру".

Крім того, Липовий брав активну участь у розкритті злочинної схеми.

"Йому не було повідомлено про підозру, тому ми не розуміємо на які факти посилається Кутовий, мотивуючи відсторонення Липового, але те що стосується факту розкрадання – рішення про відсторонення є дивним. Він був тим хто повідомив НАБУ про порушення та допомагав прикрити схему", - повідомили ЕП у прес-службі НАБУ.

Як відомо, у середу співробітники НАБУ затримали заступника прокурора Київської області Олександра Колесника у рамках справи про розтрату 30 тисяч тонн цукру на суму понад 300 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!