"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ розслідує бездіяльність Коболєва щодо "Укрнафти" - джерело

П'ятниця, 20 травня 2016, 16:01

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно бездіяльності голови наглядової рада ПАТ "Укрнафта" Андрія Коболєва.

Про це "Економічній правді" повідомив співрозмовник у НАК "Нафтогаз України".

"Кримінальне провадження стосовно бездіяльності голови наглядової ради "Укрнафти" Андрія Коболєва внесено сьогодні Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато досудове розслідування", - сказав він.

Раніше депутат від партії "Об'єднання "Самопоміч" Вікторія Войціцька повідомила, що "минулого тижня відправила заяву в ГПУ з приводу бездіяльності Коболєва щодо шахрайського штучного виведення 18 млрд гривень з компанії протягом 2015 року".

Реклама:

Вона також зазначала, що через невиконання своїх службових обов'язків Коболєвим податковий борг "Укрнафти" зріс з 5,11 млрд гривень до 10,6 млрд гривень.

Як відомо, борг компанії сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: