Уряд може відмовитись від планів зборів ДФС

П'ятниця, 20 травня 2016, 15:01

Кабінет Міністрів планує до осені відмовитись від планів зборів в якості єдиних показників діяльності Державної фіскальної служби.

Про це йдеться у Проекті плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік.

Як зазначається, зараз Кабмін має на меті Розробити та довести до ДФС основні показники ефективності (KPI) роботи.

"За результатами виконання KPI буде здійснюватися оцінка роботи ДФС, прийматися кадрові рішення: наприклад – скорочення часу на адміністративне оскарження, збільшення частки планових перевірок, збільшення частки податків, що сплачуються добровільно", - говориться у Проекті.

Реклама:

Реформа може вже бути реалізована у II кварталі цього року, а за її виконання будуть відповідати Мінфін, ДФС та Мін’юст.

Крім того, в планах скорочення до липня 2016 року чисельності працівників ДФС до граничної чисельності у 41178 штатних одиниць – на кінець 2015 року їх кількість складала 58 тисяч.

Також до кінця року планується ліквідація податкової міліції та створення на базі Держфінмоніторингу нового органу щодо протидії фінансовим злочинам.

"Податкова міліція є органом, на утримання якого витрачається більше коштів, ніж він повертаєть і який має відверто репресивну функцію для бізнесу", - пояснюється ініціатива.

Також в планах Уряду розроблення проекту закону щодо запровадження інститут пост –аудиту - протягом 3-х років з митного оформлення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: