"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін хоче до кінця року збільшити експорт електроенергії майже вдвічі

П'ятниця, 20 травня 2016, 15:02

Кабінет міністрів планує до кінця 2016 року збільшити експорт електроенергії і довести його обсяг до 7 178 млн кВт/год, що у 1,97 рази більше показника 2015 року.

Про це йдеться в проекті плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, оприлюдненому на сайті Кабінету міністрів.

Основними завданнями уряду на 2016 рік є реформування ринку електроенергії, стимулювання надходження інвестицій в галузь, розвиток конкуренції у всіх сегментах ринку електроенергії.

Також Кабмін планує створити умови рівності для всіх учасників ринку, а також забезпечити можливості інтеграції енергосистеми України в європейські ринки електричної енергії, зокрема шляхом приведення вітчизняного законодавства до європейських правових норм і правил.

Реклама:

"Це дозволить українському споживачу отримувати якісні послуги за конкурентною ціною, а виробникам електроенергії в перспективі реалізувати експортний потенціал завдяки доступу на європейський ринок", - йдеться у документі.

Крім того, ключовими кроками, які необхідно реалізувати у середньостроковій перспективі уряд вважає подальшу лібералізацію ринку електроенергії, створення конкурентних умов у всіх сегментах ринку електроенергії, запровадження двосторонніх договорів на ринку електроенергії.

Також Кабмін планує запровадити системи спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів на ринку електричної енергії, затвердити механізм тимчасової підтримки окремих теплоелектроцентралей для проведення їх реконструкції.

Як повідомлялося, Україна планує до 2020 року наростити видобуток газу до 27 млрд кубометрів, що повинно повністю задовольнити внутрішній попит.

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, з 1 березня 2016 року підвищила мінімальний тариф на електроенергію для населення на 25% - до 57 копійок за кВт/год.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: