"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко ветував закон про приватизацію житла в гуртожитках

П'ятниця, 20 травня 2016, 11:52

Президент Петро Порошенко повернув на повторний розгляд Верховної Ради закон щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

Про це повідомляє прес-служба президента.

На думку Порошенка, закон містить норми, які суперечать Конституції і законам, не створює належних правових механізмів реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та містить ризики їх порушення.

"Зокрема, документом обмежуються права громадян, які законно мешкають у гуртожитках, на приватизацію жилих приміщень у гуртожитках залежно від наявності трудових (службових) відносин з підприємством (організацією), яке надало їм право проживати в гуртожитку, або офіційної реєстрації місця проживання в гуртожитку", - вказав президент.

Реклама:

Він вважає, що встановлення несправедливих правил реалізації прав громадян у такій чутливій сфері може призвести до посилення соціальної напруги у суспільстві, а також стати чинником соціальних конфліктів.

"Також закон не позбавлений й інших недосконалих норм, які створюють невизначеність правового регулювання реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", - додав він.

Як відомо, Рада прийняла цей закон 20 квітня. Він передбачав право громадян, які п'ять років законно проживають в гуртожитку, приватизувати приміщення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!