"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європарламент зацікавився грошима 72 збанкрутілих українських банків

П'ятниця, 20 травня 2016, 11:31

Місія Європейського парламенту по бюджетному контролю має намір проаналізувати ситуацію, пов'язану зі збанкрутілими українськими банками.

Про це заявила голова місії Європарламенту по бюджетному контролю Інге Гріссле на брифінгу в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується питання 72 банків, які збанкрутували... ми займемося цим питанням в Брюсселі, перевіримо всі факти і зробимо відповідні висновки", - Гріссле.

Вона повідомила, що питання банкрутства 72 банків обговорювалося в ході зустрічей місії Європарламенту в Україні.

Реклама:

"Ми обговорили банкрутство 72 банків останнім часом і куди поділися гроші, які ніхто не може знайти", - сказала Гріссле.

За її словами, в Україні є прогрес в боротьбі з корупцією і проводяться реформи, проте останнім часом швидкість реформ сповільнилася.

"Ми констатували зменшення швидкості реформ. З макроекономічної допомоги ще не виконані умови для надання 800 млн євро, вони ще чекають виконання відповідних зобов'язань з української сторони", - сказала вона.

Гріссле підкреслила, що для місії Європарламенту по бюджетному контролю важливо, щоб реформи були продовжені, і нагадала, що Україна отримує транші фінансової допомоги у виконанні конкретних зобов'язань.

За словами Гріссле, євромакрофінансова допомогу Україні становить 3,4 млрд євро, 800 млн євро надається на двосторонній розвиток і підтримку, 500 млн євро - на регіональний розвиток, 50 млн євро - на підвищення стабільності і 60 млн євро гуманітарної допомоги.

За її словами, місія Європарламенту по бюджетному контролю, яка вперше приїхала в Україну, зустрілася з народними депутатами, з представниками громадськості та представниками антикорупційних агентств і органів.

Вона підкреслила, що необхідно продовжувати реформи, щоб вони не залишалися на папері і реалізовувати нові антикорупційні закони, які ухвалить український парламент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: