Суд підтвердив правомірність виведення "Грін Банку" Клименка з ринку

П'ятниця, 20 травня 2016, 10:23

Рішення про виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Грін Банк" Національний банк України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняли правомірно.

Про це йдеться у рішенні Київського апеляційного адміністративного суду, повідомляє прес-служба Фонду гарантування.

Нагадаємо, Товариство з обмеженою відповідальністю "Максімус і КО" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Марго Груп" (акціонери ПАТ "Грін Банк") намагалися у судовому порядку оскаржити законність рішення НБУ та Фонду щодо виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Грін Банк".

На сьогодні у задоволенні позовних вимог їм відмовлено. Рішення апеляційної інстанції вступило в законну силу, йдеться у повідомленні.

Реклама:

Фонд гарантування здійснює ліквідацію ПАТ "Грін Банк" з 23 січня 2015 року, що триватиме до 22 січня 2017 року включно.

За період тимчасової адміністрації та ліквідаціїПАТ "Грін банк", станом на початок травня цього року, вкладниками отримано 3,7 млн грн, що складає 98,6% суми, яка підлягає виплаті вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

На сьогодні виплата коштів вкладникам здійснюється за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду.

Нагадаємо, у липні 2014 року Генпрокуратура повідомила, що "Грін банк" був підконтрольний  колишньому Міністру доходів і зборів Олександру Клименку. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: