Європейська народна партія проти "Північного потоку-2"

Понеділок, 2 травня 2016, 17:11

Найбільша політична сила у Євросоюзі – Європейська народна партія – наголошує, що російсько-німецький проект газопроводу "Північний потік-2" не відповідає ключовим засадам зовнішньої, безпекової та енергетичної політики ЄС.

Про це йдеться у листі президента політичної групи ЄНП у Європарламенті Манфреда Вебера до віце-канцлера, міністра економіки ФРН Сігмара Габріела та до єврокомісара з питань енергетики Мігеля Каньєте, повідомляє Укрінформ.

"Як президент групи ЄНП, я хотів би наголосити на необхідності відповідності проекту ключовим цілям з диверсифікації маршрутів транзиту важливих енергетичних ресурсів, а також джерел постачань. Але він навпаки може призвести до значного зростання залежності ЄС від Росії у сфері постачання газу", - наголосив лідер європейських народників.

Він також відзначив, що "Північний потік-2" суперечить зовнішній політиці, безпеці ЄС, а також цілям "Східного партнерства".

Реклама:

"ЄС ризикує створити шкідливі наслідки для постачання газу до Центральної і Східної Європи, включаючи Україну, особливо у зв’язку із оголошенням "Газпромом" припинення постачання газу до України, коли буде завершено "Північний потік-2", - заявив Вебер.

У свою чергу, у Єврокомісії у понеділок підтвердили отримання такого листа та пообіцяли відреагувати належним чином.

Як повідомлялося, Єврокомісія нині продовжує політичну, юридичну і технічну оцінку відповідності проекту "Північний потік-2" законодавству ЄС, а також стратегії енергетичної безпеки.

Раніше віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шевчович вже неодноразово виступав проти цього проекту. Також із листом до Єврокомісії з вимогою заборонити будівництво "Північного потоку-2" звернулися глави держав та урядів ряду країн Центральної та Східної Європи.

Про необхідність заблокувати проект також неодноразово наголошувало на вищому політичному рівні керівництво України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: