Нефтосервісні компані Halliburton і Baker Hughes скасували угоду про злиття

Понеділок, 2 травня 2016, 10:30

 Одні з найбільших нафтосервісних компаній Halliburton і Baker Hughes скасували угоду про об'єднання активів на 28 мільярдів доларів.

Про це йдеться в повідомленні Halliburton, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, в зв'язку з закінченням терміну дії договору про злиття, Halliburton повинна заплатити Baker Hughes 3,5 млрд доларів відступних до 4 травня 2016 року.

За словами голови та головного виконавчого директора компанії Halliburton Дейва Лазара, обидві компанії очікували, що запропоноване злиття призведе до безперечних переваг для акціонерів, клієнтів та інших зацікавлених сторін.

Реклама:

"Але проблеми в отриманні решти дозволів регулюючих органів та загальні умови галузі, які негативно позначилися на угоді, привели до висновку, що припинення (злиття) є найкращим рішенням", - повідомив Лезар.

"Це надзвичайно складна глобальна транзакція і, в кінцевому рахунку, ніяке (інше) рішення не може задовольнити вимоги антимонопольних регуляторів в США і за кордоном", - пояснив Мартін Крейхед, голова і головний виконавчий директор компанії Baker Hughes.

Halliburton домовилася про покупку Baker Hughes за 34,6 млрд доларів ще в кінці 2014 року. Після завершення угоди нинішні акціонери Baker Hughes повинні були володіти близько 36% об'єднаної компанії. Акціонери нафтосервісних компаній схвалили цю операцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: