Tesla планує розмістити акції на 2 мільярди доларів

Четвер, 19 травня 2016, 14:35

Американський виробник електромобілів Tesla Motor Co. розмістить акції на 2 млрд доларів, щоб залучити кошти для фінансування виробництва нової моделі автомобіля, а також для покриття податкових зобов'язань, пов'язаних з виконанням опціонів на покупку акцій Tesla.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Компанія повідомила, що надходження від продажу акцій на 1,4 млрд доларів будуть спрямовані на підтримку випуску нової моделі електромобіля Model 3, а також можуть бути використані в якості оборотного капіталу або на загальнокорпоративні цілі.

Кошти від розміщення решти акцій будуть використані для покриття податкових зобов'язань, що виникли після виконання главою компанії Елоном Маском понад 5,5 млн фондових опціонів.

Реклама:

У повідомленні Tesla відзначається, що Маска чекають великі податкові виплати в зв'язку з виконанням опціонів, враховуючи істотний підйом вартості акцій компанії з 2009 року.

Маск заплатив 36,5 млн доларів, виконавши опціони на покупку акцій, ринкова вартість яких на закриття ринку в середу становила 1,16 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що Tesla отримала вже понад 400 тисяч замовлень на модель електромобіля Model 3.

Базова ціна електрокара становитиме 35 тисяч доларів. Він здатний без підзарядки подолати відстань в 215 миль (майже 350 кілометрів). До 96 кілометрів на годину автомобіль розганяється всього за 4 секунди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!