З початку року митниці перерахували до бюджету майже 70 мільярдів

Четвер, 19 травня 2016, 13:50

Державною фіскальною службою у січні-квітні 2016 року забезпечено надходження до бюджету понад 69,8 млрд гривень митних платежів.

Про це повідомила директор департаменту адміністрування митних платежів ДФС Аліна Данченко, передає прес-служба відомства.

"Індикативний показник, доведений Міністерством фінансів на 4 місяці 2016 року, виконано на 107,3%,  додатково забезпечено надходження до бюджету майже 5 млрд гривень", - сказала Данченко.

За її словами, порівняно з відповідним періодом минулого року митні платежі зросли на 21%,  або на 12,1 млрд гривень.

Реклама:

Як наголошується, така позитивна динаміка забезпечена, зокрема, за рахунок додаткових надходжень від коригування митної вартості на 1,9 млрд гривень, донарахувань за напрямом класифікації товарів - 62 млн гривень, контролю за правильністю декларування країни походження товару - 20,2 млн гривень.

"До п’ятірки бюджетоформуючих митниць (які забезпечують майже 70% надходжень до бюджету) входять Енергетична, Київська, Київська міська, Дніпропетровська та Одеська митниці. При цьому Одеська митниця забезпечує 6,2% надходжень митних платежів, що вказує на її великий невикористаний потенціал щодо наповнення бюджету", - наголосила Данченко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: