"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці стали активніше шукати роботу

Четвер, 19 травня 2016, 12:57

У 2015 році українці почали активніше шукати роботу у порівнянні з попередніми роками.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" розповів співзасновник Work.ua Артур Міхно.

"При приблизно однаковій відвідуваності в 2014 і 2015 роках, в минулому році кількість відправлених резюме була на 35% більше. У 2016 році люди, що шукають роботу стали більш вимогливо ставитися до вакансій. Вони вже не готові на аби яку роботу", - сказав Міхно.

За його словами це говорить про те, що ринок праці стає більшою мірою ринком здобувачів.

Реклама:

"Про це також говорить фактор зростання кількості вакансій. Якщо за підсумками 2014 року їх стало менше на 50%, за підсумками 2015 року - на 35%, то на сьогодні їх кількість зросла на 80%, досягнувши рівня 2013 року. І це не тільки на нашому ресурсі", - заявив Міхно.

"Кожні 7 секунд на Work.ua з'являється нова вакансія, і за ті ж 7 секунд претенденти відправляють 9 резюме, в день виходить понад 50 тисяч. Таку позитивну динаміку ми не спостерігали жодного разу за останні 10 років", - зазначив він.

За словами Міхно, якщо порівняти перший квартал 2015 і 2016 років, то зарплата зросла приблизно на 25-30% як по вакансіях, так і по резюме.

Співзасновник Work.ua також висловив думку, що Україна вже пройшла дно економічної кризи.

"Більш того, ми спостерігаємо значне зростання вакансій навіть враховуючи той факт, що Work.ua єдиний ресурс, який ввів монетизацію за публікацію більше однієї вакансії. У цьому сенсі ми навіть більш точно розуміємо, що компанії не експериментують, а дійсно мають намір наймати співробітників і розвиватися", - сказав він.

"Зараз ми бачимо зростання зарплат, збільшення числа вакансій і більш усвідомлене ставлення здобувачів до пошуку робочого місця. Це дуже позитивні тренди", - підсумував Міхно.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: