"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і МВФ узгодили основні напрями реформ - Мінфін

Четвер, 19 травня 2016, 11:33

Україна та місія МВФ відновили результативну роботу завдяки значному прогресу, якого досягла Україна за останній рік у відновленні економічної стабільності.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Під час перебування місії в Києві, сторони досягли згоди стосовно заходів, які є необхідними для завершення другого перегляду в рамках програми розширеного фінансування. Тепер ці домовленості мають бути затверджені керівництвом МВФ і Радою Виконавчих Директорів Фонду, після чого буде рішення щодо надання Україні наступного траншу", - заявили у Мінфіні.

Згідно з повідомленням, програма розширеного фінансування покликана підвищити рівень резервів Національного банку, запобігти відтоку капіталу, посилити заходи, прийняті урядом для стабілізації платіжного балансу країни, допомогти Україні подолати структурні проблеми в економіці та стимулювати зростання завдяки проведенню назрілих реформ.

Реклама:

Як наголошується, в результаті переговорів з місією сторони погодили ключові напрямки подальших реформ в Україні.

"Для успішного перегляду програми розширеного фінансування Радою Директорів МВФ, що очікується в липні 2016 року, Україні необхідно зміцнити свої зусилля для закріплення фінансової стабільності, підвищення прозорості і забезпечення верховенства закону", - йдеться у повідомленні.

"Успішний перегляд програми розширеного фінансування дозволить Україні отримати наступний транш, який буде спрямовано на підвищення рівня резервів Нацбанку, що посилить та стабілізує національну валюту, створить стабільний і прогнозований інвестиційний та бізнес-клімат, а також стимулюватиме економічне зростання", - повідомляє прес-служба.

Відзначимо, місія МВФ працювала в Україні з 10 по 18 травня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!