IFC та "Укргазбанк" домовилися спростити доступ до "зелених" грошей

Четвер, 19 травня 2016, 10:43

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та "Укргазбанк" 17 травня 2016 року підписали угоду зі спрощення доступу до фінансування для компаній, що бажають запровадити відновлювальні та енергозберігаючі технології і допомогти розкрити "зелений" економічний потенціал країни.

Про це йдеться у прес-релізі "Укргазбанку".

"Консультативна група IFC працюватиме разом з "Укргазбанком", щоб підтримати розвиток банківського "зеленого" фінансування в Україні, економіка якої є однією з найбільш енергоємних у світі. Очікується, що проект допоможе підприємствам економити енергію, скоротити викиди парникових газів та сприяти сталому розвитку", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, проект є частиною програми IFC зі стимулювання сталого фінансування в Україні, що реалізується у партнерстві з Федеральним міністерством фінансів Австрії та Міністерством економіки Нідерландів.

Реклама:

"IFC допоможе "Укргазбанку" наростити обсяги кредитування для малого та середнього бізнесу і корпоративних клієнтів в таких областях, як енергоефективність, відновлювані джерела енергії, "зелений" транспорт, ефективне використання водних ресурсів та переробка відходів", - повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, IFC також допоможе банку в удосконаленні системи управління ризиками та підвищенні соціальних і екологічних стандартів.

"В України існує величезний незадіяний потенціал для інвестицій в проекти відновлювальної енергетики. Використовуючи досвід і знання IFC, ми сподіваємося розкрити цей потенціал і зробити український бізнес більш енергоефективним", - зазначив голова правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко.

За його словами, відповідно до світових тенденцій, розвиток "Укргазбанку" із сьогоднішнього дня стає орієнтованим на підтримку екологічних, "зелених" проектів.

"На сьогодні ринок еко-фінансування, за оцінками колег з IFC, є багатомільярдним. Переконаний, що цей спільний з IFC проект дозволить відкрити без перебільшення нову сторінку в розвитку банкінгу в Україні", - додав Шевченко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: