Ціна на нафту відкотилася від позначки в 50 доларів

Четвер, 19 травня 2016, 09:14

Світові ціни на нафту в четвер знижуються на тлі даних від міністерства енергетики США про несподіване зростання запасів "чорного золота" в країні, а також через зміцнення долара після виходу протоколів квітневого засідання Федеральної резервної системи США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:45 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,39% - до 48,25 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,14% - до 47,64 долара за барель.

Міненерго США в середу повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 13 травня, несподівано зросли на 1,3 мільйона барелів - до 541,3 мільйона барелів.

Реклама:

Аналітики вважали, що показник за тиждень знизився на 2,833 мільйона барелів - до 537,167 мільйона барелів.

Таким чином, незважаючи на чергове скорочення видобутку нафти в США - згідно зі звітом Міненерго, показник за тиждень знизився на 11 тисяч барелів на добу, до 8,791 мільйона барелів на добу - несподіване зростання запасів "чорного золота" в країні відновило зниження цін на нафту.

"Ми вважаємо, що ринок нафти зріс занадто швидко", - цитує агентство Рейтер думку експертів з BNP Paribas.

Тиск на динаміку ринку "чорного золота" має і долар, що зміцнюється до світових валют, що робить покупку нафти дорожче для інвесторів, які володіють іншою валютою.

Зміцнення долара викликане опублікованими в середу протоколами квітневого засідання ФРС США, які збільшили ймовірність підвищення базової процентної ставки в країні в червні. Індекс долара зростав на 0,04%, до 95,22 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!