Призначено новий склад Аукціонного комітету з продажу нафти

Середа, 18 травня 2016, 16:54

Новий склад Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату і ЗВГ був затверджений 18 травня.

Як повідомив OilNews співрозмовник в МЕРТ, наказ підписав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Поки документ не оприлюднений, однак, як повідомлялося раніше, головою комітету може стати віце-прем'єр, глава МЕРТ Степан Кубів. Його заступником стане діюча в.о. глави АК представниця Міненерговугілля Ніла Дубенко.

Також до складу комітету можуть увійти Вадим Запорожченко і Микола Оринчак. МЕРТ буде представлений чинним членом АК Лесею Савчук та Ганною Максимчук.

Реклама:

Від НАК "Нафтогаз України" поки відомі дві кандидатури - Сергій Алексєєнко та Андрій Верич. В останньому складі комітету НАК був представлений чотирма делегатами.

Як повідомлялося, Аукціонний комітет виявився недієздатним через відсутність кворуму, обумовленого відходом з міністерств голови комітету Айвараса Абромавичуса, секретаря Федора Тринуса і представника Міненерговугілля Олександра Загоруйко, а також виходом у відпустку ряду членів АК.

Попередньою датою всіх аукціонів було призначено 31 травня. Однак навіть така затримка в проведенні торгів може привести до затоварення підприємств і зриву виробництва.

Нагадаємо, Аукціонний комітет призначається спільним наказом Міненерговугілля і МЕРТ. Кворум, необхідний для прийняття рішення комітетом, становить шість голосів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: