Роллінс відмовився йти з посади голови "Укрнафти"

Середа, 18 травня 2016, 16:35

Глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс заявив, що підстави для розриву з ним трудового договору є некоректними і юридично необгрунтованими.

Про це йдеться в листі Роллінса, копія якого є в розпорядженні "Економічної правди".

"Звертаю увагу, що "Укрнафта" не відноситься до державних або комунальних підприємств, а є юридичною особою приватного права і акціонерним товариством, діяльність якого регулюється законом "Про акціонерні товариства" та Цивільним кодексом, а тому посилання в листі на п. 96.4 ст. 96 Податкового кодексу, як на підставу для розриву мого трудового договору, є некоректним і юридично необґрунтованим", - йдеться в листі.

 
 
 
 

Раніше "Нафтогаз" відмовився звільнити Роллінса на вимогу Державної фіскальної служби.

Реклама:

У компанії відзначили, що питання про звільнення Роллінса може вирішуватися тільки на загальних зборах акціонерів компанії.

Нагадаємо, у квітні Державна фіскальна служба вимагала від НАК "Нафтогаз України" розірвати контракт з Роллінсом.

Як відомо, заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: