"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ситник про офшори Данилюка: це порушення закону, але не кримінал

Середа, 18 травня 2016, 16:08

Причетність міністра фінансів Олександра Данилюка містить ознаки порушення Антикорупційного законодавства, але не є кримінальним правопорушенням.

Про це у середу під час парламентських слухань заявив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Що стосується міністра фінансів новопризначеного, він був у Антикорупційному бюро, давав пояснення, надав всі документи з цього приводу. Звичайно, це порушення в частині антикорупційного законодавства. Але в частині кримінального правопорушення, якщо ці офшори не використовуються з метою скоєння злочину, це не є кримінальною діяльністю", – сказав він.

При цьому він назвав прикладом кримінального правопорушення при використанні офшорів зареєстроване у НАБУ провадження щодо виведення коштів збанкрутілих банків за кордон.

Реклама:

Як відомо, перед призначенням на посаду міністра з'явилася інформація, щоДанилюк, працюючи на держпосадах в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP.

Данилюк все заперечував, заявляючи, що не має відношення до бізнесу з 2010 року.

Однак 21 квітня Данилюк написав на своїй сторінці у Facebook, що справді є директором трьох компаній: двох - на Кіпрі та однієї на Кайманових островах.  

Журналіст програми "Схеми" Наталія Седлецька заявила, що Данилюк зізнався після того, як журналісти "притисли" його документами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!