Компанія Фірташа не зможе заблокувати приватизацію ОПЗ - голова ФДМУ

Середа, 18 травня 2016, 14:48

Компанія Ostchem, підконтрольна українському бізнесменові Дмитру Фірташу, не зможе заблокувати приватизаційний конкурс по Одеському припортовому заводу через наявність заборгованості підприємства перед структурами бізнесмена.

Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус, пише "УНІАН".

"У нас є борг господарського характеру за поставлений заводу газ в 2013-2014 роках підприємствами Фірташа. Це доларовий борг перед підприємством Ostchem. Він становить 193 мільйони доларів за номінальною вартістю, якщо не враховувати пеню та інші речі, які ще потрібно довести в суді. Інвестор, який прийде на завод, буде розбиратися з усіма господарськими справами підприємства, в тому числі і з боргом. Цього факту ніхто не приховує... Наразі жодної загрози конкурсу немає", - сказав Білоус.

Як відомо, раніше Білоус заявив, що не дозволить жодній російській компанії взяти участь у конкурсі на приватизацію Одеського припортового заводу.

Реклама:

Білоус також зазначив, що ФДМ пропонує стартову ціну за 99,567% ОПЗ 13,175 млрд грн, або 521 млн дол за поточним курсом.

Як повідомлялося, Фонд держмайна розраховує в кінці липня 2016 року закрити угоду з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!