У Фідобанку пояснили тимчасові труднощі з видачею готівки

Середа, 18 травня 2016, 14:04

У банку "Фідобанк" намітився розрив ліквідності, в результаті чого, на даний момент банк зазнає труднощів зі своєчасним виконанням операцій клієнтів.

Про це заявила прес-служба банку.

Як зазначається, на початку тижня в Фідобанку намітився незначний розрив ліквідності, який не складав для діяльності банку істотного ризику.

"Багатоканальний інформаційний тиск на клієнтів за допомогою особистих дзвінків, форумів і ЗМІ призвело до різкого одномоментного відтоку коштів з рахунків клієнтів за останню добу, що погіршило ситуацію", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Внаслідок цього на даний момент банк зазнає труднощів зі своєчасним виконанням операцій клієнтів.

У повідомленні також сказано, що керівництво банку докладає всіх зусиль для вирішення ситуації і стабілізації роботи банку.

Раніше ЗМІ повідомляли, що банкомати інших фінустанов перестали видавати готівку з карт Фідобанк. Зокрема, операції з видачі готівки були відхилені в банкоматах Укргазбанку, Райффайзен Банк Аваль і Приват банку.

Нагадаємо, що 2015 рік "Фідобанк", за попередніми даними, закінчив зі збитком 1,398 млрд гривень.

Активи банку в 2015 році скоротилися з 11,229 млрд гривень до 7,765 млрд гривень, власний капітал банку зменшився з 2,537 млрд гривень до 1,375 млрд гривень.

2014 рік банк закінчив із прибутком 524 тис. гривень.

Раніше повідомлялося, що власник і голова правління "Фідобанк", а також акціонер "Євробанку" Олександр Адаріч планує консолідувати свої банківські активи, об'єднавши "Фідобанк" і "Євробанк", і залучити іноземного інвестора.

"Фідобанк" згідно класифікації НБУ на 1 січня 2016 знаходиться на сьомому місці в групі I.

Банк надає весь спектр банківських послуг для фізичних та юридичних осіб, фокусуючись на розробці інноваційних продуктів і сервісів.

Станом на 1 жовтня 2015 регулятивний капітал становив 767,6 млн грн, активи – 7,6 млрд грн, кошти клієнтів – 4,8 млрд грн, кредитний портфель – 3,6 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: