"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оператор угорської ГТС може розширити реверс маршруту з Україною

Середа, 18 травня 2016, 09:43

Оператор угорської газотранспортної системи вивчає побажання українських трейдерів щодо розширення реверсного маршруту з Україною.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз".

Як зазначається, компанію FGSZ Ltd цікавить прогнозована завантаженість інтерконнектору між Угорщиною та Україною на період 2019-2035 роки.

Вивчення побажань трейдерів проводиться з метою розроблення стратегії розвитку угорської ГТС на цей період, йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, у минулому році між "Укртрансгаз" та FGSZ Ltd був підписаний договір про сполучення транскордонних газопроводів (договір про інтерконектори, interconnection agreement) між Україною та Угорщиною.

Договір стосується всіх газопроводів, що перетинають україно-угорський кордон та повністю відповідає сучасному енергетичному законодавству ЄС. В цьому сенсі це перша подібна угода між Укртрансгазом та оператором ГТС сусідньої країни Євросоюзу.

Згідно наміру Європейської комісії, ця угода слугує зразком для інших договорів про інтерконектори між операторами ГТС країн-членів Евросоюзу та Укртрансгазом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: