"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Roshen все ще домовляється про продаж Липецької фабрики

Вівторок, 17 травня 2016, 14:02

Кондитерська корпорація Roshen продовжує вести переговори про продаж своїх російських активів в Липецькій області РФ і готова розглядати всі пропозиції від зацікавлених сторін.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" гендиректор Roshen В'ячеслав Москалевський.

"Ми ведемо переговори з усіма, і з "Слов'янкою" в тому числі. Серйозно зацікавлених компаній в купівлі фабрики, які готові платити гроші завтра, в Росії не існує. Але ми готові розглядати всі пропозиції, які надійдуть", – сказав він.

За його словами, вартість російських активів оцінюється в $220 млн.

Реклама:

Він додав, що інформація в російських ЗМІ про продаж Липецької фабрики кондитерському об'єднання "Слов'янка" не зовсім коректна, оскільки переговори з цією компанією ведуться вже більше півтора року, але безрезультатно.

Москалевський не вважає, що мета таких повідомлень у ЗМІ – дізнатися вартість активів корпорації Roshen.

"Голова ради директорів холдингу "Об'єднані кондитери" Сергій Носенко, використовуючи журналістів, намагається з'ясувати, чи ведуться переговори з продажу фабрики і за якою ціною. Якщо його це цікавить, то він повинен назвати свою ціну і зробити комерційну пропозицію, а ми його обговоримо", – додав гендиректор Roshen.

Як відомо, російська газета "Коммерсантъ" з посиланням на свої джерела повідомила про можливий продаж Липецької фабрики кондитерському об'єднанню "Слов'янка" за $100 млн.

У Roshen це спростували.

У квітні 2016 року керуючий директор інвестгрупи ICU, яка виступає одним із фінансових радників з продажу корпорації Roshen, Макар Пасенюк повідомив, що Липецька фабрика корпорації Roshen може бути продана в найближчі кілька місяців.

Петро Порошенко після вступу на посаду президента України заявляв про намір продати свої активи. У січні 2016 року він заявив про підписання договору, за яким передав свою частку в Roshen незалежний "сліпий траст".

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську, Кременчуцьку і дві Вінницькі кондитерські фабрики, ПАТ "Вінницький молочний завод "Рошен", Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрикою Bonbonetti Choco (Угорщина).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!