Суд "Нафтогазу" і "Газпрому" продовжили на півроку

Вівторок, 17 травня 2016, 09:41

Суд "Газпрому" і "Нафтогазу України" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма щодо умови контракту не завершиться в червні поточного року, а триватиме ще приблизно півроку.

Про це повідомив "Газпром" в квартальному звіті, передає "Інтерфакс-Україна".

Якщо раніше в процесі щодо перегляду контракту на поставку рішення арбітрів очікувалося в кінці червня 2016 року, то тепер - в кінці 2016 року - початку 2017 року.

На сьогодні сума вимог "Газпрому" за цим позовом становить 31,75 млрд доларів. Усні слухання у справі перенесено з лютого-березня на вересень-жовтень.

Реклама:

Чистий борг за поставки газу в період з 2013 по 2016 рік "Газпром" оцінює в 2,856 млрд доларів (без урахування пені і штрафів). Раніше в документах "Газпрому" говорилося про борг в 2,2 млрд доларів за постачання в 2013 і 2014 роках.

Таким чином, "Газпром" в сумі боргу за поставки газу вперше склав поставки газу "Нафтогазу" і прямі поставки на непідконтрольні українській владі території самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Терміни винесення рішення про суперечку за транзитним контрактом поки ті ж самі (до кінця січня 2017 року), але слухання перенесено з вересня на кінець листопада - початок грудня 2016 року.

Нагадаємо, "Газпром" і "Нафтогаз" судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!