В Єврокомісії побачили шлях виходу Греції з кризи

Понеділок, 16 травня 2016, 17:02

Надання широкого доступу до фінансування підприємств малого та середнього бізнесу з боку комерційних банків і європейських інституцій є способом виходу Греції з економічної кризи.

Про це заявив європейський комісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос під час гарантійної угоди між Європейським інвестиційним фондом і групою ProCredit про збільшення кредитування малого і середнього бізнесу Греції на суму 20 млн євро.

"Малі і середні підприємства є хребтом грецької економіки. Щоб вижити і зростати, щоб забезпечити своїх співробітників і найняти нових вони потребують доступу до фінансування", - сказав Аврамопулос.

Єврочиновник нагадав, що ЄС виділив значну економічну допомогу Греції, і країна вже пройшла великий шлях в стабілізації економічного стану, проте дуже важливо продовжувати курс реформ.

Реклама:

На його думку, від стабільності Греції залежить і доля ЄС, так як "разом ми завжди досягаємо більшого, ніж поодинці".

"Наш європейський дім стоїть перед загрозою руйнування через численні загрози. ЄС повинен довести, що він близький до своїх громадян, до їх реальних потреб. І сьогоднішній захід є підтвердженням цього - починає працювати інвестиційний фонд, націлений на забезпечення стабільності в Європі", - зазначив Аврамопулос.

Як зазначається, крім надання допомоги Греції, також і для українського бізнесу будуть створені кілька фінансових переваг. Зокрема, Європейський інвестиційний фонд до кінця травня остаточно прийме і формалізує рішення про співпрацю з ПроКредит Банком в Україні.

"Ми обговорюємо програму на суму 50 млн євро. Вона сприятиме нашій подальшій участі у фінансуванні інвестицій малого і середнього бізнесу в такому, на жаль, поки нестабільному економічному середовищі в Україні", - повідомив глава правління ПроКредит Банку в Україні Віктор Пономаренко.

Як відомо, Європейський інвестиційний фонд до кінця травня остаточно прийме і формалізує рішення про надання "ПроКредит Банку" кредитних гарантій на 50 млн євро.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: