Молокозавод Roshen планує почати поставки в ЄС до кінця року

Понеділок, 16 травня 2016, 16:18

Молочний завод Roshen, що входить до корпорації, до кінця поточного року має намір здійснити поставки молочної продукції до Європейського Союзу.

Про це ЛІГА.net повідомив генеральний директор заводу Дмитро Рощупкін.

За словами Рощупкіна, на початку травня компанія отримала єврономер, проте відразу здійснити відвантаження в ЄС неможливо.

"Коли говорять, що Європа нам відкрилася, це виглядає смішно. Сам єврономер ще не означає, що поставки можна почати тут і зараз. Є ще питання з квотами, митами, але найголовніше - наявність конкретного покупця, готового переключитися з європейського на український товар . Думаю, в цьому році вже щось піде", - сказав він.

Реклама:

Гендиректор підприємства додав, що перші партії продукції відправляться на вже знайомі ринки - в Литву і Угорщину на фабрики корпорації, а також через міжнародних трейдерів на інші ринки.

"Зараз партнери компанії готові купувати продукцію на таких же умовах, як і для інших ринків. Підтверджують, що за якістю вона нічим не гірше. Як тільки ми закінчимо бюрократичні процедури, відразу відправимо в ЄС першу партію і сподіваємося отримати зворотній зв'язок від споживачів", - повідомив Рощупкін.

Нагадаємо, Вінницький молочний завод Roshen працює на українському ринку з 2014 року. У минулому році підприємство реалізувало 34 367 тонн різних молочних продуктів на суму 1,2 млрд гривень.

Операційний збиток заводу за підсумками 2015 року становив 12,8 млн гривень при EBITDA 96,5 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: