"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта продовжує дорожчати на прогнозі Goldman Sachs

Понеділок, 16 травня 2016, 14:26

Світові ціни на нафту продовжують зростати на тлі повідомлення експертів Goldman Sachs про те, що на нафтовому ринку закінчився дворічний період надлишку пропозиції і зараз ситуація рухається до дефіциту.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 12:59 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent додавала 1,97% - до 48,78 долара за барель.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 2,03% - до 47,15 долара за барель.

Реклама:

Збої поставок з Нігерії, Венесуели, США і Китаю привели до кардинальних змін прогнозу Goldman Sachs, який довгий час попереджав про надлишок запасів і чергове падіння цін на нафту, цитує аналітиків агентство Рейтер.

"Нафтовий ринок перейшов від перенасичення до дефіциту набагато раніше, ніж ми очікували", - повідомили аналітики Goldman Sachs, зазначивши, що ринок "ймовірно, перейшов до дефіциту в травні... за рахунок одночасно стійкого сильного попиту і зниження видобутку".

При цьому, на думку аналітиків Morgan Stanley, стримана реакція ринку на перебої свідчить про те, що "накопичені запаси заважають повноцінному відновленню котирувань".

Крім того, ціни на нафту продовжують відігравати дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, що свідчать про скорочення числа бурових установок в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!