"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гроші на "Євробачення-2017" знайдуться, але краще не в Києві - Мєрило

Понеділок, 16 травня 2016, 13:30

Гроші на проведення пісенного конкурсу "Євробачення" в 2017 році в Україні будуть, більшу частину витрат можна покрити за рахунок внесків учасників і спонсорських коштів.

Про це написала радник міністра інфраструктури Яніка Мерило у Facebook.

"У вихідні лунали голоси "чи будуть гроші на організацію Євробачення". "Євробачення" – це не просто крутий захід, а реальна реклама країни й підвищення туризму, нові інвестиції й робочі місця", - зазначила вона.

За словами Мерило, бюджет конкурсу, "у порівнянні з тим, що неефективно витрачається, не такий вже й високий".

Реклама:

"Із найменшими інвестиціями останнім часом обійшлася Естонія, якій у 2002 році конкурс обійшовся у 8 мільйонів євро. У 2013 році у Швеції й у 2014-му у Данії конкурси обійшлися приблизно 15 мільйонів євро, але вони були й досить пафосні", - написала радниця голови Мінінфраструктури.

"Якщо скромніше, то оплата країн за участь, підтримка засновників і прибуток від продажу квитків може покрити приблизно 75% із витрат. А в Україні, враховуючи важливість заходу, вірю ще більше у спонсорські гроші", – зазначила Мерило.

"Тож я не надто драматизувала б "а чи є гроші". Я цілковито впевнена, що знайдуться", - додала вона.

Мерило також переконана, що Україна проведе "Євробачення" – і дуже навіть вдало. 

"Але я сподіваюся, що цього разу не в Києві, а одному з регіональних центрів. Це створить можливість прорекламувати й інші гарні міста, просуне туризм і регіональний розвиток, створить нові робочі місця", – написала вона.

"І що не менш важливо, я вірю, що (це) підвищить і якість, і старання, якщо не зробити вибір Києва однозначним. І інші міста готові часто ще більше намагатися й докладати зусиль",- заявила Мерило.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!