"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту зростають через скорочення числа бурових установок

Понеділок, 16 травня 2016, 09:12

Світові ціни на нафту ростуть, відіграючи дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, що свідчать про скорочення кількості бурових установок у США.

Про це з посиланням на дані торгів повідомляє "Прайм".

"Станом на 08.26 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,34% - до 48,47 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 1,21% - до 46,77 долара за барель", - йдеться у публікації.

Згідно з оприлюдненими в п'ятницю даними Baker Hughes, загальна кількість бурових установок у США за підсумками робочого тижня, що завершився 13 травня, скоротилася на 9 одиниць, або на 2,17%, і становила 406 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 482 одиниці, або на 54,3%.

Реклама:

Кількість нафтових бурових установок знизилася на 10 одиниць, або на 3% - до 318 одиниць, а газодобувних при цьому зросла - на одну одиницю, до 87 штук.

Крім цього, позитивні настрої на ринку викликало повідомлення Goldman Sachs про те, що на нафтовому ринку закінчився дворічний період надлишку пропозиції і зараз ситуація рухається до дефіциту.

Стримуючим фактором для зростання цін у понеділок є зміцнення долара, оскільки вартість нафти прив'язана до американської валюти, і подорожчання долара робить нафтопродукти дорожче для власників іноземних валют.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!