"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОПЕК збільшила видобуток нафти до 32,44 мільйона барелів на день

Неділя, 15 травня 2016, 11:54

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) в квітні збільшила видобуток нафти в порівнянні з березнем на 188 тисяч барелів на день - до 32,44 мільйона барелів на день.

Про це йдеться в травневій доповіді організації з посиланням на дані вторинних джерел, пише Прайм.

Таким чином, ОПЕК продовжила перевищувати власну квоту на видобуток, яка формально складає 30 мільйонів барелів на день.

"Видобуток нафти в основному збільшився в Ірані та Іраку, в той час як видобуток скоротився в Кувейті і Нігерії", - йдеться в доповіді.

Реклама:

Попит на нафту ОПЕК, за прогнозами експертів організації, в 2016 році зросте на 1,8 мільйона барелів на день - до 31,5 мільйона барелів на день.

У 2015 році попит на нафту ОПЕК склав, за даними організації, 29,7 мільйона барелів на день. Дані залишилися без змін у порівнянні з попереднім прогнозом.

За попередніми даними, загальний обсяг видобутку нафти в світі в квітні виріс в порівнянні з березнем на 0,02 мільйона барелів на день - до 95,34 мільйона барелів.

При цьому поставки з країн поза ОПЕК зросли на 0,17 мільйона барелів на день, видобуток в ОПЕК збільшився на 0,19 мільйона барелів на день.

Частка ОПЕК у світовому видобутку склала в квітні 34%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!