"Укргазвидобування" цього року введе в експлуатацію 51 свердловину

П'ятниця, 13 травня 2016, 19:48

Найбільша в Україні компанія з видобутку газу "Укргазвидобування" в 2016 році введе в експлуатацію 51 газову свердловину.

Про це повідомив журналістам головний інженер ПАТ "Укргазвидобування" Олексій Нестеренко, передає УНІАН.

"Цього року ми здаємо 51 свердловину", - сказав Нестеренко.

За його словами, "Укргазвидобування" щорічно одночасно бурить до 76 свердловин, вводить в експлуатацію близько 60 свердловин.

Реклама:

"Компанія володіє 76 буровими верстатами. На нашу компанію припадає в Україні 90% пошуково-розвідувального буріння і 90% експлуатаційного буріння", - підкреслив Нестеренко.

Також Нестеренко повідомив, що газовидобувне підприємство "Шебелинкагазвидобування" через конфлікт на Донбасі втратило контроль над 5 родовищами газу з річним дебітом 270 млн кубометрів.

"Там залишилися 5 наших родовищ. 270 млн кубометрів газу з цих родовищ ми видобували щорічно", - сказав Нестеренко.

За його словами, на підконтрольній незаконним збройним формуванням території залишилося близько 20% персоналу компанії. У даний момент на окупованих територіях Донбасу, за його даними, створені свої газовидобувні підприємства. "Шебелинкагазвидобування" повністю втратила контроль над цими родовищами з червня 2015 року.

"Укргазвидобування" - найбільша газовидобувна компанія України. До складу компанії входять 4 газопромислових управління "Шебелинкагазвидобування", "Полтавагазвидобування", "Харківгазвидобування" і "Львівгазвидобування".

100% акцій компанії належать НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!