МВФ допоможе Україні реформувати пенсійну систему

П'ятниця, 13 травня 2016, 15:47

МВФ та уряд України розроблять генеральну стратегію реформування пенсійної системи.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко під час зустрічі з представниками місії МВФ на чолі з керівником місії Роном ван Роденом, повідомляє прес-служба уряду.

Як наголошується, головним питанням обговорення стало комплексне реформування пенсійної системи України, подолання дефіциту і збалансування бюджету Пенсійного фонду.

"Незважаючи на відсутність формальних підписів, ми рухалися за тією програмою, яка була попередньо узгоджена з МВФ. Ми виконували і будемо виконувати взяті на себе зобов’язання щодо реформування пенсійної системи, адже ми чудово розуміємо, що це потрібно насамперед Україні і громадянам України", - сказав Розенко.

Реклама:

Він нагадав представникам місії, що уряд в минулому році вніс до Парламенту низку законопроектів, які передбачають, серед іншого, запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення та зняття з Пенсійного фонду невластивих йому видатків.

"Ці заходи, а також детінізація заробітних плат, яку ми очікуємо внаслідок зниження ЄСВ, - це ті кроки, які реально можуть дати ефект щодо скорочення дефіциту Пенсійного фонду", - зауважив він.

У повідомленні наголошується, що сторони домовилися вже найближчим часом спільно розробити генеральну стратегію реформування пенсійної системи та до завершення роботи місії в Україні погодити першочергові кроки щодо наведення порядку в системі пенсійного забезпечення та подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: