Нафта продовжує дешевшати через фіксацію інвесторами прибутку

П'ятниця, 13 травня 2016, 15:17

Світові ціни на нафту в ході торгової сесії п'ятниці продовжують знижуватися, оскільки інвестори фіксують прибуток, отриманий на торгах днем раніше після зростання вартості нафти до нових максимумів 2016 року.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 14:28 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent втрачала 0,85% - до 47,67 долара за барель. Червневі ф'ючерси на нафту марки WTI дешевшали на 1,13% - до 46,16 долара за барель.

У четвер вартість нафти оновила чергові максимуми за 2016 рік на тлі повідомлення Міжнародного енергетичного агентства про скорочення надлишку пропозиції на ринку.

Реклама:

Так, вартість нафти марки WTI вперше з 4 листопада 2015 року піднялася вище позначки в 47 доларів за барель. Крім того, ціна марки Brent в четвер вперше з 29 квітня піднялася вище позначки в 48 доларів за барель.

У п'ятницю інвестори вирішили зафіксувати отриманий прибуток. При цьому в ході поточних торгів схожу з МЕА думку щодо відновлення ринку висловила Організація країн-експортерів нафти, зазначивши, що очікує скорочення видобутку в США, Китаї, Мексиці, Великобританії, Казахстані та Колумбії.

У той же час, ОПЕК зберегла прогноз світового попиту на нафту в 2016 році, який, як очікується, зросте на 1,2 мільйона барелів на день, до 94,18 мільйона барелів на день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!