МВФ допоможе Україні реформувати пенсійну систему

П'ятниця, 13 травня 2016, 14:59

Україна неухильно виконуватиме взяті перед МВФ зобов'язання щодо реформування пенсійної системи.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко на зустрічі з представниками місії Міжнародного валютного фонду, очолюваної Роном ван Роденом, повідомляє Урядовий портал.

"Незважаючи на відсутність формальних підписів, ми рухалися за тією програмою, яка була попередньо узгоджена з МВФ. Ми виконували і будемо виконувати взяті на себе зобов’язання щодо реформування пенсійної системи, адже чудово розуміємо, що це потрібно насамперед Україні і громадянам України", - заявив Розенко.

Він нагадав представникам місії, що уряд торік вніс до парламенту низку законопроектів, які передбачають, серед іншого, запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення та зняття з Пенсійного фонду невластивих йому видатків.

Реклама:

"Ці заходи, а також детінізація заробітних плат, яку ми очікуємо внаслідок зниження ЄСВ, - це ті кроки, які реально можуть дати ефект щодо скорочення дефіциту Пенсійного фонду", - зауважив урядовець.

Сторони домовилися вже найближчим часом спільно розробити генеральну стратегію реформування пенсійної системи та до завершення роботи місії в Україні погодити першочергові кроки щодо наведення порядку в системі пенсійного забезпечення та подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду, які необхідно здійснити вже до кінця року.

Як повідомлялося раніше, Міністерство фінансів наполягає на проведенні пенсійної реформи, а також внесенні змін до процесу формування бюджету вже поточного року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!