Хміль запускає проект, який буде віддавати волонтерам 10% обороту

П'ятниця, 13 травня 2016, 13:38

Екс-глава департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Мінінфраструктури Роман Хміль запускає свій проект Refactor.ua.

Про це він повідомив AIN.UA.

Як повідомляється, проект Refactor.ua об'єднав в собі дві ідеї: заробляти в IT і при цьому підтримувати добрі некомерційні починання в Україні.

Для цього Хміль збирається створити IT-компанію, в якій частина зарплат і доходів будуть перераховувати до фонду фінансування громадських ініціатив.

Реклама:

Розмір частини може досягати 10% від обороту компанії в місяць.

"У структурі витрат такої компанії на зарплати зазвичай йде до 50%, ще 30% на накладні витрати, а 20% залишається на прибуток власнику. Тобто, з 1000 доларів доходу інженерам йде 500 доларів, на накладні 300 доларів і прибуток 200 доларів. Домовляємося, що кожен інженер перераховує з цих коштів десятину, тобто 50 доларів до фонду, і власник (и) докладають також 50 доларів до фонду. Тобто, інженер віддає 10% своїх доходів, а власник чверть - 25%. В середньому 100 доларів з 1 тис доларів - це 10% від обороту, які йдуть в фонд", - пояснив Хміль.

За його словами, відрахування в фонд будуть відбуватися автоматично, а розподіляти кошти будуть за підсумками голосування, в якому беруть участь всі співробітники компанії.

За розрахунками Хміля, в рік така компанія зможе поповнювати фонд на 5 млн доларів, за умови, що в компанії працюватимуть 1000 інженерів із середнім доходом компанії в 4000 доларів в місяць на людину.

"Такий фонд увійде в трійку найбільших в Україні, а ще через п'ять років з бюджетом в 30 млн дол на рік стане найбільшим в країні", - упевнений Роман.

Безпосередньо у IT-компанії не буде капіталізації, разом з цим вона зможе приносити дохід інвесторам. А для програмістів мотивація працювати в такій компанії, на думку Хміля, буде дуже висока.

"Там зберуться однодумці, об'єднані одночасно метою заробити на хліб і змінити країну на краще. Зарплата буде в середньому 2000 дол і поступово зростати до 3000 дол. Але однією з цілей компанії буде зростання зарплат провідних інженерів (10% найдосвідченіших і сильних в компанії) з поточних 60 000 дол на рік до 100 000 дол через 5 років і 120 тис дол на рік через 10 років. Завдання - утримати кращих в країні!", - зазначив Хміль.

"Думаю, з вересня вже буде юрособа, перший контракт і офіс", - сподівається Хміль.

За оцінкою Хміля, на старт потрібно 100-200 тис. дол, тому він має намір також залучати партнерів, які зможуть забезпечити продаж.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!