Moody's очікує відновлення зростання ВВП України у 2016 році

П'ятниця, 13 травня 2016, 10:28

Міжнародне рейтингове агентство Moody's очікує відновлення зростання валового внутрішнього продукту України в 2016 році.

Про це йдеться в звіті Moody's по Україні, передають Українські Новини.

Експерти агентства вважають, що проведена Україною реструктуризація зовнішнього боргу в 2015 році сприяла полегшенню зовнішньої ліквідності і знизила тиск на Україну.

Проте відношення держборгу до ВВП залишається високим більш ніж на 80% і реструктуризація єврооблігацій на 3 млрд доларів викуплених Росією, швидше за все, затягнеться через тривалий судовий процес.

Реклама:

Moody's вважає, що економіка України залишається вразливою, незважаючи на значне зниження рівня інфляції за останній рік з 60,9% до 9,8% і стабілізацію курсу гривні.

"Зіткнення між силами України та проросійськими сепаратистами тривають на сході України, не дивлячись на узгодження в 2015 році припинення вогню", - озвучує агентство найбільші ризики для економіки України.

Moody 's очікує, що в 2016-2017 роках відбудеться повільне відновлення зростання економіки України, після того як протягом останніх 2 років було падіння на 15%.

Крім того, дефіцит держбюджету України, ймовірно, залишиться в межах цільового показника 3,7% ВВП відповідно до вимог Міжнародного валютного фонду через реформи в податковій сфері і скорочення субсидій на газ.

Проте міжнародна фінансова підтримка буде залежати від подальшого прогресу економічних і політичних реформ, в тому числі в заходи по боротьбі з корупцією.

Як повідомлялося, Світовий банк зберіг прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2016 році на 1%, МВФ прогнозує зростання на 1,5%, а ЄБРР - на 2%.

Офіційний урядовий прогноз по зростанню ВВП в 2016 становить 2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: