"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's прогнозує отримання Україною траншу від МВФ до липня

П'ятниця, 13 травня 2016, 09:44

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує отримання Україною траншу від МВФ на 1,7 млрд доларів в 1 півріччі 2016 року.

Про це йдеться в звіті Moody's, передають Українські Новини.

Moody's вважає, що для України першочерговими питаннями залишаються зміна балансу економіки і зниження дефіциту держбюджету.

Проте, досягнення подальшого прогресу в реформах, на думку агентства, буде залежати від продовження співпраці України і МВФ, яке, швидше за все, відновиться після декількох місяців затримок.

Реклама:

Moody's нагадує, що прогрес України з політичних і економічних реформ зайшов в глухий кут в ході підготовки держбюджету в кінці минулого року і зовсім недавно під час тривалого формування нової урядової коаліції.

Агентство відзначає, що новий уряд почав швидкий рух для відновлення програми реформ і вирішення ряду питань, які вимагав МВФ від України.

Після приїзду місії МВФ в Україну, Moody 's очікує, що МВФ міг би виділити Україні довгоочікуваний транш на 1,7 млрд доларів вже до середини року.

Нагадаємо, в останній раз Україна отримувала транш від МВФ в серпні 2015 року.

Після формування нового уряду в Україні в квітні, Міжнародний валютний фонд заявив про готовність співпрацювати з новим Кабінетом Міністрів.

10 травня в Україну прибула місія МВФ, яка перебуватиме до 18 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: