Україна може отримати від кредиторів додаткові 5 мільярдів доларів - міністр

Четвер, 12 травня 2016, 18:37

Продовження співробітництва України з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом, місія якого в даний момент працює в Києві, відкриє для нашої країни можливість отримати додатково близько 5 мільярдів доларів від інших зовнішніх кредиторів.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк в ході щорічних зборів Європейського банку реконструкції та розвитку в Лондоні, передає УНІАН.

"Співпраця з МВФ дає можливість отримати підтримку від інших наших міжнародних партнерів, яка складе близько 5 мільярдів доларів. Це дуже важливо. Причому це дуже важливий сигнал для міжнародної спільноти і для інвесторів", - сказав Данилюк.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько 17 млрд доларів) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, в 2016 році - ще чотирьох.

Реклама:

Однак до теперішнього часу країна отримала лише перший транш коштів на 5 млрд доларів і другий - на 1,7 млрд доларів. З осені минулого року програма була практично припинена.

Офіційні представники МВФ неодноразово заявляли, що Фонд очікує прояснення ситуації навколо уряду України і стійкості парламентської коаліції, а також демонстрації боротьби з корупцією та готовності продовження реформ для завершення другого перегляду програми EFF і виділення третього траншу.

Представники української влади відзначали, що існуючі ресурси дозволяють утримувати макроекономічну стабільність в країні при продовженні паузи у фінансуванні МВФ до жовтня цього року, однак заявляли, що докладуть усіх зусиль для отримання чергового траншу вже влітку цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: