Агрохолдинг Бахматюка домовився про реструктуризацію боргу

Четвер, 12 травня 2016, 18:51

Найбільший в Євразії агрохолдинг Ukrlandfarming домовився із експортно-імпортним агентством США про реструктуризацію заборгованості за кредитом на суму майже 60 млн доларів терміном на 8 років.

Про це заявив голова Ради директорів Ukrlandfarming та основний акціонер холдингу (95% акцій) Олег Бахматюк, передають "Українські новини".

"Ukrlandfarming продовжує політику відкритості та прозорості у відносинах із кредиторами та інвесторами. Наші плани фінансового оздоровлення та відновлення стійкого зростання є зазвичай консервативними і враховують не лише поточні, але й потенційні ризики для подальшого розвитку бізнесу", - відзначив Бахматюк.

"Це дозволяє нам успішно завершувати переговори про реструктуризацію боргових зобов’язань, а відтак зберігати виробничі потужності, робочі місця і потенціал для відновлення", - сказав він.

Реклама:

За його словами, на черзі підписання угоди про реструктуризацію кредиту на суму 90 млн доларів із експортно-імпортним агентством Канади, всі процедурні моменти вже узгоджено.

"На завершальній стадії перемовини із європейськими експортно-імпортними агентствами До кінця червня загальна сума реструктуризованого боргу сягне 1 млрд 300 млн доларів", - додав бізнесмен.

Раніше компанія вже досягла домовленостей про реструктуризацію залишку заборгованості за синдикованим кредитом Deutsche Bank та Sberbank на суму понад 200 млн доларів, а також отримала згоду майже 100% інвесторів єврооблігації компанії на суму 500 млн доларів під відсоткову ставку 2,5% річних зі строком погашення у березні 2018 року відстрочку платежів за купоном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: