"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-брокер Deutsche Bank засуджений в Лондоні до 4,5 років в'язниці

Четвер, 12 травня 2016, 18:01

Колишній корпоративний брокер найбільшого німецького банку Deutsche Bank AG Мартін Доджсон в четвер був засуджений Лондонським судом до 4,5 років тюремного ув'язнення за інсайдерську торгівлю.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агентство Bloomberg.

Даний термін є найбільшим з усіх тюремних вироків за цей вид злочину в Великобританії, відзначає агентство. Друг Доджсона, бухгалтер Ендрю Хінд, отримав за аналогічний злочин 3,5 роки в'язниці.

Крім цього, суд виправдав трьох підозрюваних у даній справі. В їх число входять колишній корпоративний брокер Panmure Gordon & Co. Ендрю "Грант" Харрісон, трейдери Бенджамін Андерсон і Ірадж Парвіз.

Реклама:

Справа проти трейдерів була заведена в рамках наймасштабнішого розслідування інсайдерської торгівлі в історії британського управління фінансового нагляду, відомого як операція "Табернула". Доджсон і Хінд були визнані винними в понеділок після чотиримісячного розгляду.

Deutsche Bank - найбільший за розміром активів банк Німеччини, заснований в 1870 році. Чистий збиток за 2015 рік становив 6,772 мільярда євро проти прибутку роком раніше на рівні 1,691 мільярда євро. Це перший річний збиток банку з 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: