Nissan купує третину акцій Mitsubishi за 2,2 мільярда доларів

Четвер, 12 травня 2016, 12:26

Nissan Motor купить 34% в Mitsubishi Motors.

Про це заявив президент альянсу Renault-Nissan Карлос Гон і підтвердила Mitsubishi, пише "УНІАН".

Mitsubishi Motors продає цей пакет за 2,2 млрд доларів (237,4 млрд ієн), йдеться в прес-релізі Nissan.

"Ми допоможемо цій компанії вистояти перед новими викликами та відновити довіру до неї споживача після скандалу з підтасовками даних про витрати палива", - заявив Гон на спільній з представниками Mitsubishi прес-конференції.

Реклама:

Голова правління і генеральний директор Mitsubishi Motors Осаму Масуко, у свою чергу, відзначив успішний досвід Nissan в отриманні максимальної вигоди від різних успішних альянсів.

Передбачається, що компанії розширять нинішнє партнерство (СП з розробки малолітражок), яке існує протягом п'яти років, йдеться в прес-релізі Nissan.

Сторони також домовилися про співпрацю в інших сферах, в тому числі щодо спільного використання продуктивних потужностей і ринків збуту та обміну технологіями, передають "Ведомости".

До цього про можливу угоду повідомляли ЗМІ, посилаючись на свої джерела, потім, як повідомляв Bloomberg, компанії зробили роздільні заяви про це на Токійській фондовій біржі і підкреслили, що рішення поки не прийнято.

Передбачалося, що ради директорів обох компаній окремо обговорять ситуацію 12 травня.

Раніше ЗМІ повідомили, що Nissan може купити 33% акцій конкурента, який зараз на ринку може коштувати близько 1,5 млрд дол. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: