Фонд гарантування відклав початок виплат вкладникам "Хрещатику"

Четвер, 12 травня 2016, 11:54

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) повністю обробив реєстр вкладників ПАТ "КБ "Хрещатик" і готовий почати виплати коштів в межах гарантованої суми відшкодування.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.

Як повідомляється, необхідні кошти зарезервовані для виплат і ФГВФО готовий перерахувати їх в певні банки-агенти, з якими вже підписані відповідні договори.

Разом з тим, у співпраці з Київською міською державною адміністрацією з метою максимального збереження активів банку, Фонд опрацьовує можливість виведення банку "Хрещатик" з ринку із залученням інвестора.

Реклама:

У зв'язку з цим виплати вкладникам банку "Хрещатик" розпочнуться на кілька днів пізніше оголошеної раніше дати, але виключно у визначені законодавством терміни.

Виплати коштів вкладникам за договорами, термін дії яких закінчився, і за договорами банківського рахунку (поточні і карткові рахунки) почнуться не пізніше 30 робочих днів з дня початку процедури виведення Фондом банку з ринку, тобто не пізніше 18 травня 2016 року.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк "Хрещатик" неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Як повідомлялося, за даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 18 місце (10,090 млрд гривень) серед 122 діючих банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: