Силовики проводять обшуки у "Скай Фуд Сервісес"

Середа, 11 травня 2016, 17:19

Співробітники прокуратури та Служби безпеки України проводять обшуки в кейтеринговій компанії "Скай Фуд Сервісес", що оперує в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Про це "Українським новинам" повідомило джерело в компанії.

У "Скай Фуд Сервісес" зазначили, що ухвала суду, за якою проводяться слідчі дії, не відповідає закону, зокрема, не зазначені особи, які мають право на проведення обшуку.

Співробітники правоохоронних органів заблокували вхід у приміщення компанії, вилучили частину документів і речей.

Реклама:

Зі свого боку СБУ повідомила, що разом із прокуратурою виявила факти укладання посадовими особами регіонального відділення Фонду держмайна умисно збиткових договорів оренди будівель і земель міжнародного аеропорту "Бориспіль".

У січні 2015 року між ФДМУ і комерційною структурою було укладено договір оренди будівлі цеху бортового живлення площею більше 1600 кв. м і прилеглої ділянки площею близько 2 тисячі кв. м.

Співробітниками спецслужби були виявлені порушення процедури проведення конкурсу, що призвело до значного зниження балансової вартості майнового комплексу.

Об'єкти також були надані підприємцям в оренду на 10 років, хоча, відповідно до умов конкурсу, передбачався тільки трирічний строк.

Через 8 місяців приватна структура, порушуючи чинне законодавство, передала майновий комплекс цеху бортового живлення аеропорту в суборенду, у результаті чого державний бюджет щомісяця недоодержував приблизно 0,5 млн гривень.

У рамках кримінального провадження правоохоронці проводять обшуки в регіональному відділенні ФДМУ, офісах комерційних структур, які виступили орендарем і субарендатором державного майна, і за місцем проживання деяких посадових осіб.

Триває досудове слідство.

За даними єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців, засновником компанії "Скай Фуд Сервісес" є компанія "Артіма Проджект Лімітед" (Британські Віргінські острови).

Як повідомлялося, у січні-квітні 2016 року міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська область) збільшив пасажиропотік на 13% до 2,105 млн пасажирів порівняно з аналогічним періодом 2015.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!